Jadłospis

 

Jadłospis

W dniach: 04.01.2021r – 15.01.2021r.

 

Poniedziałek 04.01.2021r.

Śniadanie: Chleb z masłem i szynką wieprzową wędzoną , herbata z cytryną.

Obiad: Zupa borowikowa z zacierką.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, zacierka, zupa borowikowa mrożona,  śmietana, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

Makaron z konfiturą truskawkową, kompot wieloowocowy.

(makaron, masło, konfitura truskawkowa, sól, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Sałatka owocowa.

Wtorek 05.01.2021r.

Śniadanie: Bułeczka z masłem i serkiem z pomidorami, papryka, kawa inka.

Obiad: Rosół z makaronem.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, makaron, zielenina, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

Gulasz drobiowy, ryż z jarzynami, sałatka z ogórków, kompot wieloowocowy.

(filet drobiowy, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana, mąka, sól, pieprz, zioła, ryż, masło, natka pietruszki, ogórki, cukier, mieszanka kompotowa)

Podwieczorek: Andrut z masą i powidłem, herbata owocowa.

Czwartek 07.01.2021r.

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem.

Obiad: Zupa brokułowa na rosole.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, makaron, brokuły, śmietana, zielenina, sól, pieprz, przyprawy)

Ryż wypiekany polany sosem śmietanowo- truskawkowym, kompot malinowy.

(mleko, masło, ryż, cukier waniliowy, śmietana, cukier puder, truskawki, jogurt naturalny, maliny, cukier)

Podwieczorek: Tosty z wędliną i serem żółtym.

Piątek 08.01.20201r.

Śniadanie:  Chleb z masłem i rybą w pomidorach, herbata.

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, pomidory, lane ciasto, śmietana, koncentrat pomidorowy, zielenina, sól, pieprz, przyprawy)

Placuszki naleśnikowe z jabłkami, kompot.

(mleko, mąka, jaja, olej, cukier waniliowy, jabłka, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa, herbata miętowo- cytrynowa.

Poniedziałek 11.01.2021r.

Śniadanie: Chleb z masłem i szynką drobiową, pomidory, herbata.

Obiad: Zupa wielowarzywna.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, bukiet jarzyn, włoszczyzna, makaron, śmietana, zielenina, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

Spaghetti z parówkami i sosem bolońskim, kompot wieloowocowy.

(makaron, masło, parówki, pomidory, bazylia, cebula, sól, pieprz, zioła, przyprawy, zielenina, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami zbożowymi.

Wtorek 12.01.2021r.

Śniadanie: Chałka drożdżowa z powidłem śliwkowym, mleko.

Obiad: Krupnik.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza jęczmienna, sól, pieprz, zioła, natka pietruszki)

Sznycel, ziemniaki, ćwikła, kompot wieloowocowy.

(mięso mielone, cebula, jaja, bułki, bułka tarta, olej, masło, ziemniaki, chrzan, buraki ćwikłowe, ocet, sól, pieprz, przyprawy, zioła, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Koktajl truskawkowo- bananowy.

Środa 13.01.2021r.

Śniadanie: Kiełbaski opiekane na masełku, chleb, herbata.

Obiad: Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami.

(porcja rosołowa, barszcz ukraiński, koncentrat  buraczany, buraki, cebula, śmietana, ziemniaki, jaja, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

Grysik wypiekany polany sokiem malinowym, kompot wieloowocowy.

(mleko, masło, kasza manna, sok malinowy, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek:  Bruschetta (grzanka ziołowo- czosnkowa) winogrono.

Czwartek 14.01.2021r.

Śniadanie: Chleb z masłem, serem żółtym i ogórkiem, kawa inka.

Obiad: Zupa z kaszą gryczaną.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por,  cebula, włoszczyzna, kasza gryczana, sól, pieprz, zioła, zielenina)

Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot.

(filet drobiowy, jaja, bułka tarta, mąka,  sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, masło, olej, śmietana, marchewka, jabłka, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Jajecznica na masełku, chleb.

Piątek 15.01.2021r.

Śniadanie: Chleb z masłem i pasztetem zapiekanym, herbata.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, ziemniaki, śmietana, sól, pieprz, zioła, koperek)

Łazanki z kapustą słodką, kompot.

(makaron, masło, kapusta, cebula, masło, sól, pieprz, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Gruszka w syropie.

 

 Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011., w załączniku Nr II

 

 

Jadłospis

 

 

W dniach:14.12.2020r – 23.12.2020r.

 

 

 

Poniedziałek 14.12.2020r.

 

 

Śniadanie: Chleb z masłem i wędliną wieprzową wędzoną, herbata z cytryną.

 

Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, włoszczyzna, brokuły, zielony groszek, bagietki, olej z przyprawami, śmietana, sól, pieprz, zioła, zielenina, przyprawy)

 

Makaron z serem żółtym i dżemem, kompot.

 

(makaron, masło, sól, ser żółty, dżem, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Parówki wędzone, chleb, ketchup.

 

 

Wtorek 15.12.2020r.

 

Śniadanie: Bułeczka z masłem, serkiem kanapkowym, kawa inka.

 

Obiad: Zupa z kaszą gryczaną.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza gryczana, natka pietruszki, sól, pieprz, zioła)

 

Sznycel, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot.

 

(mięso mielone, jaja, bułka tarta, mąka, olej, bułki, ziemniaki, masło, marchewka, jabłka, kapusta kiszona, kminek, sól, pieprz, zioła, przyprawy, cukier, mieszanka kompotowa)

 

Podwieczorek: Andrut z masą i powidłem śliwkowym.

 

 

Środa 16.12.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i pastą jajeczną, herbata owocowa.

 

Obiad: Zupa gulaszowa z kiełbasą wiejską i ziemniakami.

 

(porcja rosołowa, włoszczyzna, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, kapusta, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, kiełbasa wiejska, sól, pieprz, przyprawy, zielenina)

 

Racuszki naleśnikowe z jabłkami i cukrem pudrem, kompot wieloowocowy.

 

(mleko, jaja, mąka, cukier waniliowy, olej, cukier puder, jabłka, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Smoothie (koktajl owocowo- warzywny)

 

 

Czwartek 17.12.2020r.

 

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem.

 

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, makaron, koperek,  sól, pieprz, przyprawy)

 

Gulasz drobiowy z jarzynami, kluski śląskie, surówka z porem, kompot malinowy.

 

(filet drobiowy, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, mąka, mąka ziemniaczana, jaja, kapusta, śmietana, majonez, sól, pieprz, przyprawy, zielenina, masło, maliny, cukier)

 

Podwieczorek: Owsianka na mleku z miodem.

 

 

Piątek 18.12.2020r.

 

Śniadanie:  Chleb z masłem i rybą w pomidorach, herbata.

 

Obiad: Barszcz biały z grzybami.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, zakwas, grzyby suszone, ziemniaki, śmietana, sól, pieprz, przyprawy)

 

Grysik wypiekany polany sokiem malinowym, kompot.

 

(mleko, masło, kasza manna, sok malinowy, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa, herbatka miętowa.

 

 

Poniedziałek 21.12.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem, szynką drobiową i pomidorem, herbata.

 

Obiad: Zupa pieczarkowa.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, bukiet jarzyn, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietana, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

 

Ryż pieczony polany sosem śmietanowo- jogurtowym, kompot wieloowocowy.

 

(mleko, masło, ryż, śmietana, jogurt naturalny, cukier waniliowy, cukier puder, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Tosty z wędliną i serem żółtym.

 

 

 

Wtorek 22.12.2020r.

 

Śniadanie: Chałka drożdżowa z powidłem śliwkowym, mleko.

 

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, ziemniaki, śmietana, sól, pieprz, zioła, koperek)

 

Makaron z musem jabłkowym, kompot wieloowocowy.

 

(makaron, masło, sól, jabłka, cukier waniliowy, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami.

 

 

Środa 23.12.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i serem żółtym, jabłko, herbata owocowa.

 

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, włoszczyzna, pomidory, lane ciasto, śmietana, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

 

Pierogi ruskie, kompot wieloowocowy.

 

(mąka, jaja, olej, sól, pieprz, ziemniaki, ser biały, cebula, masło, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Banan.

 

 

 

 

 

Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011., w załączniku Nr II

 

 

 

 

 

 

 

 

W dniach: 07.12.2020r – 11.12.2020r.

Poniedziałek 07.12.2020r.

 

Śniadanie: Cheb z masłem, szynką wiejską wędzoną i pomidorem, herbata z cytryną.

Obiad: Zupa borowikowa z zacierką.

(porcja rosołowa drobiowa,  marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, zupa borowikowa mrożona, zacierka, śmietana, sól, pieprz, zioła, natka pietruszki)

Spaghetti z sosem bolońskim i parówkami, kompot wieloowocowy.

(makaron, masło, cebula, parówki, koncentrat pomidorowy, pomidory, bazylia, śmietana, sól, pieprz, zioła, zielenina, cukier, mieszanka kompotowa)

Podwieczorek: Gofry z cukrem pudrem.

Wtorek 08.12.2020r.

Śniadanie: Chałka drożdżowa z powidłem śliwkowym, mleko.

Obiad: Zupa grysikowa.

(porcja rosołowa, marchewka,  pietruszka, seler, por, cebula, sól, pieprz, włoszczyzna, kasza manna, zioła, natka pietruszki)

Gulasz wieprzowy z jarzynami, ziemniaki, ogórki, kompot.

(szynka wieprzowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana, sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, masło, ogórki, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Sałatka owocowa.

Środa 09.12.2020r.

Śniadanie: Zupa mleczna.

Obiad: Żurek z jajkiem, kiełbasą wiejską i bułeczką.

(porcja rosołowa, zakwas, jaja, chrzan, czosnek, śmietana, bułeczki, cebula, kiełbasa wiejska, sól, pieprz, przyprawy)

Krokiety z kapustą słodką, kompot wieloowocowy.

(mleko, mąka, jaja, olej, sól, pieprz, kapusta, cebula, masło, bułka tarta, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Podpłomyki z miodem, herbatka malinowa.

Czwartek 10.12.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i serkiem białym ze szczypiorkiem, kawa inka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem.

(wywar mięsny drobiowy, marchewka, seler, por, pietruszka, cebula, włoszczyzna, ryż, pomidory, koncentrat pomidorowy, śmietana, sól, pieprz, zioła, zielenina)

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i serkiem feta, kompot.

(filet drobiowy, makaron, szpinak, ser feta, czosnek, cebula, olej, sól, pieprz, masło, zioła, przyprawy, śmietana, mieszanka kompotowa mrożona)

Podwieczorek: Koktajl owocowy(banan, kiwi, jabłko)

Piątek 11.12.2020r.

Śniadanie: Chleb z dynią z masłem i pasztetem z  pomidorami, herbata z cytryną.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, bukiet jarzyn, włoszczyzna, ziemniaki,  śmietana, sól, pieprz, zioła, zielenina)

Grysik wypiekany polany sokiem malinowym, kompot.

(mleko, masło, kasza manna, sok malinowy, cukier, mieszanka kompotowa)

Podwieczorek: Tosty hawajskie z ananasem.

 

W dniach: 30.11.2020r – 04.12.2020r.

 

Poniedziałek 30.11.2020r.

 

Śniadanie: Cheb z masłem i szynką wiejską wędzoną, herbata z cytryną.

 

Obiad: Zupa krem z pomidorów z grzankami.

 

(porcja rosołowa drobiowa,  marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, pomidory, koncentrat pomidorowy, bułeczki, olej z przyprawami, śmietana, sól, pieprz, zioła, natka pietruszki)

 

Makaron z musem truskawkowym, kompot wieloowocowy.

 

(makaron, masło, truskawki, cukier puder, sól, cukier, mieszanka kompotowa)

 

Podwieczorek: Kiełbaski opiekane na masełku, chleb.

 

 

Wtorek 01.12.2020r.

 

Śniadanie: Bułeczka z masłem i konfiturą wieloowocową, mleko.

 

Obiad: Rosół z makaronem.

 

(porcja rosołowa, marchewka,  pietruszka, seler, por, cebula, sól, pieprz, włoszczyzna, makaron, zioła, natka pietruszki)

 

Bitki ze schabu w sosie własnym, ziemniaki, surówka z marchewki z chrzanem, kompot.

 

(schab, mąka, olej,  sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, masło, marchewka, jabłka, śmietana, majonez, chrzan, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Kisiel jabłkowy.

 

 

Środa 02.12.2020r.

 

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem.

 

Obiad: Kapuśniak z kiełbasą wiejską i ziemniakami.

 

(porcja rosołowa, włoszczyzna, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, kiełbasa wiejska, koncentrat pomidorowy, kapusta kiszona, sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, zielenina)

 

Kopytka serowe, kompot wieloowocowy.

 

(mąka, jaja, ziemniaki, ser biały, mąka ziemniaczana, masło, olej, sól, pieprz, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Ciasteczka zbożowe, herbatka malinowa.

 

 

Czwartek 03.12.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i serkiem z rzodkiewką, kabanosy, herbata.

 

Obiad: Zupa krupnik.

 

(wywar mięsny drobiowy, marchewka, seler, por, pietruszka, cebula, włoszczyzna, kasza jęczmienna,  sól, pieprz, zioła, zielenina)

 

Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria ze szczypiorkiem, kompot.

 

(filet drobiowy, mąka, jaja, bułka tarta, olej, sól, pieprz, ziemniaki, masło, zioła, przyprawy, ogórki,  majonez, śmietana, szczypiorek,  mieszanka kompotowa mrożona)

 

Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami zbożowymi.

 

 

Piątek 04.12.2020r.

 

Śniadanie: Chleb wiejski z masłem i rybą w pomidorach, herbata z cytryną.

 

Obiad: Zupa kalafiorowa.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, bukiet jarzyn, włoszczyzna, kalafiory, makaron, śmietana, sól, pieprz, zioła, zielenina)

 

Ryż wypiekany z rodzynkami  polany sosem śmietanowo- jogurtowym, kompot.

 

(mleko, masło, ryż, rodzynki, śmietana, jogurt naturalny, cukier waniliowy, cukier puder, cukier, mieszanka kompotowa)

 

Podwieczorek: Gruszka w syropie.

 

 

 

 

W dniach: 26.10.2020r – 06.11.2020r.

 

 

 

Poniedziałek 26.10.2020r.

 

 

Śniadanie: Chleb z masłem i szynką wieprzową wędzoną , herbata z cytryną.

 

Obiad: Zupa wielowarzywna z zielonym groszkiem i lanym ciastem.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, lane ciasto, groszek zielony, śmietana, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

 

Makaron z musem truskawkowym, kompot wieloowocowy.

 

(makaron, masło, truskawki, cukier waniliowy, sól, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Kiełbaski opiekane na masełku, pieczywo.

 

 

Wtorek 27.10.2020r.

 

 

Śniadanie: Bułeczka z masłem i serkiem z suszonymi pomidorami, mix sałat, kawa inka.

 

Obiad: Zupa krupnik.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, kasza jęczmienna, zielenina, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

 

Klopsiki mielone w sosie pomidorowym ,ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy.

 

(mięso mielone, jaja, cebula, bułki, bułka tarta, olej, pomidory, śmietana, mąka, sól, pieprz, zioła, ziemniaki, masło, natka pietruszki, kapusta kiszona, marchewka, jabłka, kminek, cukier, mieszanka kompotowa)

 

Podwieczorek: Wafle ryżowe z miodem, herbata cytrynowo- miętowa.

 

 

Środa 28.10.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z dynią z masłem, serem żółtym i kiełkami z rzodkiewki, herbata owocowa.

 

Obiad: Żurek z jajkiem, kiełbasą wiejską i bułeczką.

 

(porcja rosołowa, zakwas, żurek w butelce, jaja, kiełbasa wiejska, chrzan, czosnek, bułeczki, śmietana, sól, pieprz, przyprawy)

 

Kopytka serowo- ziemniaczane, kompot wieloowocowy.

 

(mąka, jaja, ser biały, ziemniaki, mąka ziemniaczana, sól, pieprz, masło, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Sałatka owocowa.

 

 

Czwartek 29.10.2020r.

 

Śniadanie: Chałka drożdżowa z dżemem jagodowym, mleko.

 

Obiad: Zupa koperkowa na rosole.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, makaron, koperek, sól, pieprz, przyprawy)

 

Filet z indyka pieczony w jarzynach, ryż z kurkumą, surówka z porem, kompot malinowy.

 

(filet z indyka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, sól, pieprz, przyprawy, masło, ryż, kurkuma, kapusta biała, śmietana, majonez, zielenina, jabłka, maliny, cukier)

 

Podwieczorek: Jogurt owocowy z płatkami kukurydzianymi.

 

 

Piątek 30.10.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i rybą w pomidorach, herbata.

 

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, pomidory, zacierka, śmietana, zielenina, sól, pieprz, przyprawy)

 

Grysik wypiekany z konfiturą wiśniową, kompot.

 

(mleko, masło, kasza manna, konfitura wiśniowa, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Zapiekanka z serem żółtym i pieczarkami.

 

 

Poniedziałek 02.11.2020r.

 

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem.

 

Obiad: Zupa borowikowa z makaronem literki.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, bukiet jarzyn, włoszczyzna, zupa borowikowa, makaron, śmietana, koperek, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

 

Naleśniki z dżemem truskawkowym, kompot wieloowocowy.

 

(mleko, mąka, jaja, olej, cukier waniliowy, sól, dżem truskawkowy, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Banan.

 

 

 

Wtorek 03.11.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem, szynką drobiową i pomidorem, herbata.

 

Obiad: Zupa z kaszą gryczaną.

 

(podudzie z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza gryczana, sól, pieprz, zioła, natka pietruszki)

 

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z marchewki i chrzanu, kompot wieloowocowy.

 

(schab, jaja, mąka, bułka tarta, olej, masło, ziemniaki, marchewka, chrzan, majonez, jabłka, śmietana, sól, pieprz, przyprawy, zioła, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Mini pączki, herbata jeżynowa.

 

 

Środa 04.11.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i pastą jajeczną, kawa inka.

 

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami.

 

(porcja rosołowa, włoszczyzna, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, bukiet jarzyn, śmietana, ziemniaki, zielenina, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

 

Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem pieczarkowym, kompot wieloowocowy.

 

(kapusta, kasza gryczana, włoszczyzna, sól, pieprz, przyprawy, cebula, masło, pieczarki, śmietana, zielenina, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Gruszka w syropie.

 

 

Czwartek 05.11.2020r.

 

Śniadanie: Bułeczka z kremem nugatowo- orzechowym, herbata owocowa.

 

Obiad: Zupa z zielonymi warzywami.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, makaron, groszek zielony, brokuły, brukselka, śmietana, sól, pieprz, zioła, zielenina)

 

Polędwiczki w sosie grzybowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot.

 

(polędwiczki wieprzowe, włoszczyzna, grzyby suszone, sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, masło, olej, śmietana, kapusta, marchewka, jabłka, cebula, natka pietruszki, majonez, musztarda, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Jajecznica na masełku, chleb, pomidorki koktajlowe.

 

 

Piątek 06.11.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i pasztetem zapiekanym, herbata.

 

Obiad: Zupa grysikowa.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, kasza manna, sól, pieprz, zioła, koperek)

 

Ryba smażona, ziemniaki, ćwikła, kompot.

 

(ryba, jaja, buła tarta, mąka, olej, sól, pieprz, przyprawy , masło, ziemniaki, buraki ćwikłowe, chrzan, ocet, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Bruschetta (grzanka czosnkowo- ziołowa), winogrona.

 

 

 

Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011., w załączniku Nr II

 

 

 

 

 

 

 

 

W dniach: 12.10.2020r – 23.10.2020r.

 

Poniedziałek 12.10.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i szynką wieprzową wędzoną , herbata z

cytryną.

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, lane ciasto, pomidory, koncentrat pomidorowy, śmietana, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

Makaron z musem jabłkowym, kompot wieloowocowy.

(makaron, masło, jabłka, cukier waniliowy, sól, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa, herbatka.

 

Wtorek 13.10.2020r.

 

Śniadanie: Bułeczka z kremem nugatowo- orzechowym, mleko.

Obiad: Zupa koperkowa na rosole.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, ryż, koperek, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

Gulasz wieprzowy z jarzynami, kluski śląskie, ogórki, kompot

wieloowocowy.

(mięso z szynki, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana, sól, pieprz, zioła, ziemniaki, mąka, mąka ziemniaczana, jaja, masło, natka pietruszki, ogórki, cukier, mieszanka kompotowa)

Podwieczorek: Sałatka owocowa.

 

Środa 14.10.2020r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem.

Obiad: Zupa borowikowa z zacierką.

(porcja rosołowa, włoszczyzna, marchewka, pietruszka, seler, por, zupa borowikowa mrożona, zacierka, śmietana, zielenina, sól, pieprz, przyprawy)

Ryż wypiekany z rodzynkami polany sosem śmietanowo- jogurtowym, kompot wieloowocowy.

(mleko, masło, ryż, rodzynki, śmietana, jogurt naturalny, cukier waniliowy, cukier puder, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Sok, herbatniki.

Czwartek 15.10.2020r.

Śniadanie: Chleb z masłem, serem białym ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa.

Obiad: Zupa krupnik.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza jęczmienna, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy)

Filet drobiowy w cieście biszkoptowym, ziemniaki, sałatka z marchewki i jabłka, kompot malinowy.

(filet drobiowy, jaja, mąka ziemniaczana, mąka, ziemniaki, olej , sól, pieprz, przyprawy, masło, ziemniaki, marchewka, jabłka, cytryny, maliny, cukier)

Podwieczorek: Bruschetta (grzanka ziołowo- czosnkowa), winogrono.

 

Piątek 16.10.2020r.

Śniadanie: Chleb z masłem i pasztetem zapiekanym, jabłka, herbata.

Obiad: Zupa brokułowa.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, brokuły, makaron, śmietana, zielenina, sól, pieprz, przyprawy)

Pierogi ruskie, kompot.

(mąka, jaja, olej, ziemniaki, ser biały, masło, cebula, sól, pieprz, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Jajecznica na masełku, chleb, pomidorki koktajlowe.

 

Poniedziałek 19.10.2020r.

Śniadanie: Chleb z masłem, szynką drobiową i serkiem mozzarella, herbata z cytryną.

Obiad: Zupa wielowarzywna.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, bukiet jarzyn, włoszczyzna, makaron, śmietana, koperek, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

Grysik wypiekany polany sokiem malinowym, kompot wieloowocowy.

(mleko, masło, kasza manna, sok malinowy, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Kiełbaski opiekane, bułeczka.

 

Wtorek 20.10.2020r.

Śniadanie: Chałka drożdżowa z powidłem śliwkowym, kawa inka.

Obiad: Zupa grysikowa.

(podudzie z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza manna, sól, pieprz, zioła, natka pietruszki)

Kotlet drobiowy, ziemniaki, marchewka na ciepło, kompot wieloowocowy.

(filet drobiowy, jaja, mąka, bułka tarta, olej, masło, ziemniaki, marchewka, sól, pieprz, przyprawy, zioła, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Jabłko prażone z cynamonem na ciepło.

 

Środa 21.10.2020r.

Śniadanie: Parówki, chleb, ketchup, herbata z cytryną.

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami.

(porcja rosołowa, włoszczyzna, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, groch, kiełbasa wiejska, boczek wędzony, śmietana, ziemniaki, zielenina, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

Pizzerki z szynką i serem żółtym, kompot wieloowocowy.

(szynka konserwowa, ser żółty, papryka, cebula czerwona, jaja, mąka, mąka ziemniaczana, olej, sól, pieprz, natka pietruszki, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Smoothie (koktajl owocowo- warzywny)

 

Czwartek 22.10.2020r.

Śniadanie: Chleb z masłem, serkiem kanapkowym i jajkiem, herbata owocowa.

Obiad: Rosół z makaronem.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, makaron, sól, pieprz, zioła, zielenina)

Pieczeń ze schabu, ziemniaki, surówka z porem, kompot.

(schab, włoszczyzna, sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, masło, olej, śmietana, por, marchewka, jabłka, cebula, natka pietruszki, majonez, musztarda, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Makowiec, herbata malinowa.

 

Piątek 23.10.2020r.

Śniadanie: Chleb z masłem i rybą w pomidorach, herbata.

Obiad: Zupa kalafiorowa.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, kalafiory, makaron, śmietana, sól, pieprz, zioła, koperek)

Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem pieczarkowym, kompot.

(kapusta, kasza gryczana, włoszczyzna, sól, pieprz, przyprawy ,cebula, masło, pieczarki, śmietana, zielenina, mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Marchewka z jabłkiem.

 

 

Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011., w załączniku Nr II

 

 

 

 

 

 

 

W dniach: 28.09.2020r – 09.10.2020r.

 

 

 

Poniedziałek 28.09.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i szynką wieprzową wędzoną, herbata z cytryną.

 

Obiad: Zupa borowikowa z zacierką.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, zacierka, zupa borowikowa mrożona, śmietana, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

 

Makaron z serem białym, kompot wieloowocowy.

 

(makaron, masło, ser biały, cukier waniliowy, sól, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Parówki, pieczywo, ketchup.

 

 

Wtorek 29.09.2020r.

 

Śniadanie: Chałka drożdżowa z konfiturą owocową, kakao.

 

Obiad: Krupnik.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza jęczmienna, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

 

Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty

pekińskiej, kompot wieloowocowy.

 

(mięso mielone, jaja, bułki, bułka tarta, olej, cebula, śmietana, pomidory, sól, pieprz, zioła, ziemniaki, masło, kapusta pekińska, natka pietruszki, ogórki, papryka, olej, cukier, mieszanka kompotowa)

 

Podwieczorek: Gruszka w syropie na ciepło.

 

 

Środa 30.09.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem, serkiem kanapkowym i rzodkiewką, herbata

owocowa.

 

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami.

 

(porcja rosołowa, włoszczyzna, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, kiełbasa wiejska, kapusta, pomidory, zielenina, sól, pieprz, przyprawy)

 

Kopytka serowe, kompot wieloowocowy.

 

(mąka, ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja, masło, ser biały, sól, pieprz, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Zapiekanka z pieczarkami i serem żółtym.

 

 

Czwartek 01.10.2020r.

 

Śniadanie: Bułeczka z powidłem śliwkowym, mleko.

 

Obiad: Zupa ryżowa na rosole.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, ryż, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy)

 

Kotlet drobiowy, ziemniaki, sałatka z pomidora i ogórka ze szczypiorkiem, kompot malinowy.

 

(filet drobiowy, jaja, bułka tarta, mąka, ziemniaki, olej , sól, pieprz, przyprawy, masło, ziemniaki, pomidory, ogórki, szczypiorek, maliny, cukier)

 

Podwieczorek: Kisiel truskawkowy.

 

 

Piątek 02.10.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i pastą z tuńczykiem, herbata.

 

Obiad: Zupa kalafiorowa.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, kalafiory, makaron, śmietana, zielenina, sól, pieprz, przyprawy)

 

Łazanki z kapustą słodką, kompot.

 

(makaron, masło, kapusta, cebula, sól, pieprz, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Sok, herbatniki.

 

 

Poniedziałek 05.10.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem, szynką drobiową i ogórkiem, herbata.

 

Obiad: Zupa wielowarzywna.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, bukiet jarzyn, włoszczyzna, makaron, śmietana, koperek, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

 

Grysik wypiekany polany sokiem malinowym, kompot wieloowocowy.

 

(mleko, masło, kasza manna, sok malinowy, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Tosty z wędliną i serem żółtym.

 

 

Wtorek 06.10.2020r.

 

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem.

 

Obiad: Rosół z makaronem.

 

(podudzie z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, makaron, sól, pieprz, zioła, natka pietruszki)

 

Potrawka drobiowa z jarzynami, ziemniaki, surówka z marchewki z

chrzanem, kompot wieloowocowy.

 

(podudzie z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, cebula, masło, ziemniaki, jabłka, chrzan, majonez, jogurt naturalny, śmietana, sól, pieprz, przyprawy, zioła, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Bruschetta (grzanka ziołowo- czosnkowa),winogrono.

 

 

Środa 07.10.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i kiełbasą wiejską, herbata z cytryną.

 

Obiad: Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami.

 

(porcja rosołowa, buraki ćwikłowe, cebula, jabłka, koncentrat buraczany, barszcz ukraiński mrożony, śmietana, ziemniaki, jaja, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

 

Naleśniki z jabłkami, kompot wieloowocowy.

 

(mleko, mąka, jaja, sól, olej, jabłka, cukier waniliowy, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Frytki.

 

 

Czwartek 08.10.2020r.

 

Śniadanie: Bułeczka z dżemem brzoskwiniowym, kawa inka.

 

Obiad: Zupa grysikowa.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza manna, sól, pieprz, zioła, zielenina)

 

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, ziemniaki, surówka z białej

kapusty, kompot.

 

(polędwiczki wieprzowe, włoszczyzna, sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, masło, olej, śmietana, borowiki suszone, kapusta, cebula, natka pietruszki, ogórki, majonez, musztarda, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Koktajl truskawkowo- brzoskwiniowy.

 

 

Piątek 09.10.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem, serem żółtym i ogórkiem korniszonym, herbata.

 

Obiad: Zupa z kaszą gryczaną.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza gryczana, sól, pieprz, zioła, koperek)

 

Ryba smażona, ziemniaki, marchewka po grecku, kompot.

 

(ryba, jaja, mąka, buła tarta, olej, sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, masło, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Banan.

 

 

 

 

 

Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011., w załączniku Nr II

 

 

 

 

 

Jadłospis

W dniach: 14.09.2020-25.09.2020

 

Poniedziałek 14.09.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i szynką wieprzową wędzoną, herbata z cytryną.

 

Obiad: Zupa borowikowa z zacierką.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, zacierka, zupa borowikowa mrożona, śmietana, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

 

Naleśniki z jabłkami, kompot wieloowocowy.

 

(mleko, mąka, jaja, olej, jabłka, cukier waniliowy, sól, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Sałatka owocowa.

 

Wtorek 15.09.2020r.

Śniadanie: Bułeczka z masłem, serkiem kanapkowym i rzodkiewką, kawa inka.

Obiad: Krupnik.

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza jęczmienna, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy, zioła)

Filet z indyka duszony w jarzynach, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy.

(filet z indyka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana, sól, pieprz, zioła, ziemniaki, masło, kapusta pekińska, natka pietruszki, ogórki, papryka, olej, cukier, mieszanka kompotowa)

Podwieczorek: Ciasteczka zbożowe, herbatka malinowa.

 

 

Środa 16.09.2020r.

 

Śniadanie: Parówki wędzone, pieczywo, ketchup, herbata.

 

Obiad: Rosół wieprzowo- wołowy z ziemniakami.

 

(żeberka wieprzowe, kości wołowe, włoszczyzna, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, zielenina, sól, pieprz, przyprawy)

 

Makaron z serem białym, kompot wieloowocowy.

 

(makaron, masło, ser biały, sól, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Jajecznica na masełku ze szczypiorkiem, chleb.

 

 

Czwartek 17.09.2020r.

 

Śniadanie: Chałka drożdżowa z konfiturą jagodową, mleko.

 

Obiad: Zupa grysikowa.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza manna, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawy)

 

Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot malinowy.

 

(schab, jaja, bułka tarta, mąka, ziemniaki, olej , sól, pieprz, przyprawy, masło, kapusta kiszona, cebula, koncentrat pomidorowy, maliny, cukier)

 

Podwieczorek: Wafle ryżowe z miodem, herbata z pigwą.

 

 

Piątek 18.09.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem, serem żółtym i ogórkiem, herbata.

 

Obiad: Zupa brokułowa.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, brokuły, makaron, śmietana, zielenina, sól, pieprz, przyprawy)

 

Ryż wypiekany z jabłkami polany sosem jogurtowo- śmietanowym, kompot.

 

(mleko, masło, ryż, cukier, cukier waniliowy, jogurt naturalny, jabłka, cukier puder, śmietana, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Smoothie (koktajl owocowo- warzywny)

 

 

Poniedziałek 21.09.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem, szynką drobiową, pomidorki koktajlowe, serek feta, herbata.

 

Obiad: Zupa koperkowa na rosole.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, bukiet jarzyn, włoszczyzna, makaron, koperek, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

 

Spaghetti z sosem bolońskim i mięsem mielonym, kompot wieloowocowy.

 

(makaron, masło, sos boloński, mięso mielone, cebula, sól, pieprz, zioła, bazylia, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Frytki.

 

 

Wtorek 22.09.2020r.

 

Śniadanie: Bułeczka z kremem nugatowo- orzechowym, mleko.

 

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, pomidory, lane ciasto, śmietana, sól, pieprz, zioła, natka pietruszki)

 

Gulasz drobiowy z jarzynami, ziemniaki, ogórki, kompot wieloowocowy.

 

(filet drobiowy, marchewka, pietruszka, seler, cebula, masło, ziemniaki, ogórki, szczypiorek, śmietana, sól, pieprz, przyprawy, zioła, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Jabłko prażone, pałeczki kukurydziane.

 

 

Środa 23.09.2020r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem.

 

Obiad: Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i bułeczką.

 

(porcja rosołowa, zakwas, jaja, kiełbasa wiejska, chrzan, czosnek, bułeczki, mąka, śmietana, sól, pieprz, zioła, przyprawy)

 

Krokiety z kapustą słodką, kompot wieloowocowy.

 

(mleko, mąka, jaja, sól, pieprz, olej, kapusta, cebula, bułka tarta, masło, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Tosty z wędliną i serem żółtym.

 

 

Czwartek 24.09.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem, serkiem białym, sałatą zieloną i papryką, kakao.

 

Obiad: Rosół z makaronem.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, makaron, sól, pieprz, zioła, zielenina)

 

Pulpeciki mielone z sosem pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot.

 

(mięso mielone, jaja, bułka tarta, bułki, cebula, sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, masło, olej, śmietana, pomidory, kapusta kiszona, marchewka, kminek, jabłka, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa, herbatka cytrynowo- miętowa.

 

 

Piątek 25.09.2020r.

 

Śniadanie: Chleb z masłem i pasztetem pieczonym, jabłka, herbata.

 

Obiad: Zupa z kaszą gryczaną.

 

(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, kasza gryczana, sól, pieprz, zioła, koperek)

 

Ryba smażona, ziemniaki, ćwikła, kompot.

 

(ryba, jaja, mąka, buła tarta, olej, sól, pieprz, przyprawy, ziemniaki, masło, buraki ćwikłowe, chrzan, ocet, mieszanka kompotowa, cukier)

 

Podwieczorek: Koktajl truskawkowo- bananowy.

 

 

 

 

 

Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011., w załączniku Nr II